Remouchamps Aywaille

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 21:47

Hou jij van leuke avonturen tussen rivieren , bossen en bergen die je kan delen met het hele gezin of hou jij misschien wel van paardrijden dan is deze reis ideaal.

Wij gingen enkele weken en verschillende weekends  naar Sougné-Remouchamps dit is een deelgemeente van Aywaille deze ligt aan de Amblève (rivier) een onderwerp waar ik jullie trouwens in dit artikel meer over ga vertellen. Wij zaten hier in ons vakantiehuisje en dit ligt echt vlak aan de Amblève (een rivier) Vele mensen verhuren daar chalets en dat is zowel met kinderen en honden echt wel de moeite. 
Wij hebben zelf het geluk een erg grote tuin te hebben die echt strand aan de rivier wat in de zomer dus echt mega ideaal is als de hondjes of kinderen in de rivier willen zwemmen. 

Persoonlijk ben ik iemand die echt van de natuur houd en als natuurliefhebber is dit echt de perfecte omgeving want overal waar je kijkt zie je enkel natuur. Bovendien is deze plek ook niet overdreven toeristisch wat het vrij rustig houd het is een ideale zomervakantie maar in de winter ook echt een absolute aanrader. 

1 van mijn favoriete uitstappen in Remouchamps is de Ninglinspo maar hier ga je in mijn blog een apart artikel over vinden. Remouchamps staat  bijvoorbeeld bekend voor het uitstapje naar de Grotten van Remouchamps (let op dit is wel zonder honden) Een leuke uitstap als gezin..Het word echt benoemd als een kunstwerk en dat is het ook echt , ik vond het alleszins de moeite en erg mooi om te zien. kleed je wel altijd goed aan want de temperatuur is het gehele jaar door 8 to 10 graden Celsius.
Het zou de langste ondergrondse vaartocht .zijn en word in 2 delen afgelegd. Het eerste deel is een wandeling door de zalen, wees altijd voorzichtig dat je niet uitschuift maar normaal zijn de paden veilig en slipvrij. Na het einde van de wandeltocht bij de kathedraal gaat de tocht verder per boot het bezoek duurt ongeveer 1uur en 15minuten dit kan natuurlijk altijd meer of minder zijn afhankelijk hoe vlot de tocht verloopt. . 

Een uitstapje voor de paardenliefhebbers onder ons: Libertyrando

Deze tocht heb ik zelf nog niet gedaan maar lijkt me echt wel de moeite en staat dan ook nog op mijn bucket list. Het is een activiteit voor de ruiters vanaf 12 jaar die minstens stijgende draf beheersen en weten hoe hij/zij moeten galopperen en stoppen.
Je hebt verschillende wandelingen eendaagse wandelingen , weekendwandelingen of sterwandelingen er is echt een groot aanbod en de wandelingen zijn dan ook in de prachtige natuur van de Ardennen.

Coo adventure heeft wel tochten die ook perfect gaan voor beginners en mag zelfs al vanaf 6 a 7 jaar. zij hebben een tocht van ongeveer anderhalf uur voor 32 euro pp. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb