El parque de las iguanas Guayaquil, Ecuador

Gepubliceerd op 16 maart 2023 om 00:10

Reis jij door zuid Amerika of zou je dit graag doen en ben je misschien wel van plan om te reizen naar Ecuador?
Dan is dit een artikel voor jou. Je hoeft niet perse naar Zuid Amerika te reizen want je kan ook gewoon 
genieten van deze prachtige uitstap in Guayaquil.

Een deel van onze rondreis in Ecuador

Hallo iedereen , 
Wij zijn Savannah en Bjorn. 
Bjorn heeft een Belgische-Ecuadoriaanse nationaliteit en ik mocht 6 weken mee proeven van zijn thuisland en de cultuur in het Latijnse Amerika. Best spannend want nooit eerder was ik zo ver van huis en het was ook maar de 2de keer dat ik een vliegtuig zou nemen.
Wij gingen 6 weken naar Ecuador en reisden een groot deel van het land rond. Een super zware vermoeiende reis maar door al dat rondreizen hebben wij onvergetelijke avonturen meegemaakt. 
Ons groot avontuur begon in Guayaquil niet de hoofdstad maar wel de grootste stad van Ecuador. 
El parque de las iguanas was dan ook onze eerste  uitstap van een onvergetelijke rondreis.

Als dierenliefhebber vond ik dit echt een geweldige uitstap. Geen inkom en omringd door wilde dieren I mean kan het beter?? Het zijn prachtige wezens en deze reptielen kunnen tot maar liefst anderhalve meter lang worden. Het lijken wel kleine dinosauriërs. Ik was zelf aangenaam verast van hoe nieuwsgierig en lief deze prachtige dieren zijn. In tenenstelling tot de meeste leguanen zijn deze dan ook totaal niet mensenschuw.  

Het seminario park, een plek waar honderden leguanen hun thuis hebben gevonden. Niet alleen vind je hier leguanen maar ook een vijver met grote waterschildpadden , eekhoorns en duiven zonder enige angst voor mensen.

Je kan voor maar een halve tot 1 dollar een zakje eten kopen en deze dan voederen aan de leguanen maar ook de duiven en schildpadden komen daar met alle plezier op af. Als ik terugblik naar deze fijne ervaring besef ik eigenlijk nog maar eens hoe mooi deze momenten zijn geweest die wij hebben mogen beleven. Iets waar ik dus eeuwig dankbaar voor zal zijn. Ik had eerst wat schrik dat ze zouden bijten maar het zijn 100% veganisten haha dus ik denk niet dat ze mijn vinger zouden appreciëren maar voor een stukje sla kruipen ze echt helemaal naar boven langst je been en komen ze graag op je schoot zitten. 

 

Ze zitten op de grond maar kruipen ook langst de bomen naar boven en ze zijn allemaal hetzelfde en tegelijk 1 voor 1 anders en uniek. 
Het is een drukke stad die vaak vergeten word maar zoveel te bieden heeft. Je kan dit met zoveel combineren , een lekker hapje eten , leuk gaan shoppen in de talloze winkeltjes en ondanks dat de stad erg druk is kan je hier echt even helemaal tot rust komen.
En dus niet alleen de leguanen kruipen op jou voor het eten maar ook de duiven durven wel eens op je arm vliegen en zelfs dat is een fijne ervaring; 
Ook eekhoorns kan je in het park bespeuren maar die heb ik zelf jammer genoeg niet gezien.

Dus als jij Guayaquil doorreist of dit van plan bent vergeet dan zeker geen tussenstop te maken bij dit prachtige park want je zal er geen spijt van krijgen. 

Adres: Chimborazo, Guayaquil 090313, Ecuador

Bedankt om dit te lezen
bij vragen of feedback aarzel zeker niet om een berichtje te sturen/reactie te plaatsen

Liefs Savannah

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.