Een paradijselijke zomer in Kroatie met onze trouwe viervoeters

Gepubliceerd op 22 november 2023 om 21:00

Deze zomer, in september , besloten we om onze koffers in te pakken, en onze trouwe viervoeters Abby Rose en Mimi Rose mee te nemen naar Kroatië. Een heel ander soort vakantie natuurlijk maar ik noem het eerder 'de perfecte vakantie'
Ik woon sinds dit jaar niet meer thuis , ons ouderlijk huis werd verkocht en mijn ouders gingen best een eindje verder wonen. Ik heb altijd een warme thuis gehad dus dit jaar besloten we om nog eens samen op vakantie te gaan , samen als een echt gezin  en bij ons gezin horen natuurlijk ook onze 2 hondjes.
Ik wil op alle mogelijke manieren het beste maken van het leven en nooit terug kijken met spijt of wat als? en dat vind ik voor mijn huisdieren ook , zij krijgen enkel de kansen in het leven dat wij hen bieden, en dit was zo een kans die ik met beide handen of met alle pootjes wilde grijpen.

 

DE VOORBEREIDING

Onze reis werd enkele maanden op voorhand vastgelegd en ook alles werd tijdig gepland. De nodige dierenarts bezoekjes en voorbereidingen werden gemaakt en inentingen gezet.

De voorbereidingen voor een autorit naar Kroatië met honden zijn essentieel om ervoor te zorgen dat zowel jij als je harige vrienden een comfortabele en veilige reis hebben. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Hondvriendelijke accommodatie: Voordat je vertrekt, is het belangrijk om een hondvriendelijke accommodatie te vinden in Kroatië. Veel hotels, vakantiehuizen en campings staan huisdieren toe, maar het is altijd verstandig om vooraf te informeren en alvast te reserveren.

  2. Dierenartsbezoek: Zorg ervoor dat je honden een recente gezondheidscontrole hebben gehad bij de dierenarts. Controleer of hun vaccinaties up-to-date zijn en vraag om een kopie van hun medische gegevens voor het geval je ze nodig hebt tijdens de reis.

  3. Identificatie en microchips: Zorg ervoor dat je honden een duidelijke halsband hebben met een ID-tag waarop je contactgegevens staan. Daarnaast is het aan te raden om je honden te laten chippen, mocht er onverhoopt iets gebeuren tijdens de reis.

  4. Reisbenodigdheden: Zorg ervoor dat je alle benodigdheden voor je honden inpakt, zoals hondenvoer, waterbakken, riemen, hondenbedden, speelgoed , snacks eventuele medicatie die ze nodig hebben. Vergeet ook niet om een EHBO-kit voor honden mee te nemen voor het geval er zich een noodsituatie voordoet. En bereid je voor op alle weersomstandigheden , een zwemvest , een regen jas ... bescherming voor de pootjes , hun borstels voor de vacht , shampoo , lickmatjes of snuffelmatjes enz.

  5. Veiligheid in de auto: Investeer in een veiligheidstuigje en gordel of een hondenrek om ervoor te zorgen dat je honden veilig en comfortabel in de auto kunnen reizen. Dit voorkomt dat ze tijdens het rijden rondspringen en afleiding veroorzaken maar vooral dat ze even veilig zijn als jijzelf. Wijzelf maakte de achterbank comfortabel voor hen met dekentjes en een knusse mand en werden vastgezet met een tuigje en gordel. 

  6. Maak indien nodig een afspraak bij de hondenkapper , wij deden dit kort voor we vertrokken omdat we namelijk 4 weken gingen reizen naar een warm land zo konden ze met een frisse vacht aan de vakantie beginnen.


Dit zijn slechts enkele belangrijke voorbereidingen die je moet treffen voordat je met je honden naar Kroatië gaat reizen. In het volgende deel zullen we ingaan op tips voor onderweg.

Petrčane een verborgen juweel aan de Adriatische Zee, vlakbij Zadar, Kroatië. Onze reis begon in België en bracht ons door verschillende prachtige landen, waaronder Duitsland, Slovenië en Oosterijk. Het was een pittige reis maar door goed te plannen hebben wij ook onderweg echt kunnen genieten, zo reisde wij in 3 dagen. Tijdens een lange autorit naar Kroatië is het belangrijk om comfortabele tussenstops te plannen, vooral wanneer je reist met honden.

Het hebben van vooraf geboekte hotels kan ervoor zorgen dat de rit rustig verloopt en dat jij en je honden goed kunnen uitrusten. In ons geval hadden we twee hotels geboekt, één in Duitsland en één in Oostenrijk. Het eerste hotel bevond zich in Duitsland: B&B hotel schweinfurt-Süd waar we na een paar uur rijden aankwamen. Het hotel was speciaal geselecteerd vanwege de hondvriendelijkheid. Het hotel lag dicht bij de autostrade zodat we de volgende dag vlot terug konden vertrekken. Ook was er vlakbij een bos en hebben we nog een mooie wandeling met de hondjes kunnen maken. De volgende dag vervolgden we onze reis richting Kroatië en hadden we een tussenstop gepland in Oostenrijk eee hotel liezen Het tweede hotel was ook hondvriendelijk. Omringd door bergen , natuur en alle nodige winkels. Het was een geweldige gelegenheid voor ons en onze honden om te ontspannen na een lange dag in de auto. Het plannen van deze tussenstops zorgde ervoor dat we niet alleen de nodige rust kregen, maar ook dat onze honden de kans kregen om uit de auto te stappen, te bewegen en hun energie kwijt te raken. Dit maakte de reis aangenamer zowel voor ons als onze harige metgezellen. Ook buiten de hotels maakte we ongeveer om de 2uur een tussenstop voor even de benen en pootjes te strekken, korte wandelingen te maken en even een snackje en drinken te geven aan de hondjes.

Tussenstop in Oostenrijk

& Slovenië

Onderweg: Comfortabele tussenstops".

Genieten in Kroatië Petrcane,

een betoverend stadje dat ons hart veroverde met zijn charmante mediterrane sfeer, vriendelijke mensen en prachtige kustlijn. We huurden een appartement bij Residence Cato, vlakbij de zee, en tot onze vreugde waren honden hier meer dan welkom. Het bleek de ideale bestemming voor een ontspannen vakantie met onze harige vrienden. Het weer was perfect. Met bijna altijd zonnige dagen en temperaturen die schommelden rond de 30 graden, konden we volop genieten van de zee en het strand. Terwijl Abby Rose en Mimi Rose zich vermaaktte met zand en golven, ontspanden wij ons op het strand en genoten we van de stralende zon en namen we mee een frisse duik. De appartementjes beschikken over  al het nodige , eigen badkamer en keuken , een prive terras , ook was er een groot grasveldje waar we de hondjes vrij konden laten lopen.

Maar Petrcane heeft meer te bieden dan alleen zon en zee. Het stadje is doordrenkt met geschiedenis en heeft een schilderachtige oude binnenstad met smalle straatjes en gezellige cafés waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en een goed glas wijn zo heb je ook vlakbij ons appartement de prachtige wijngaard ook deze is hondvriendelijk , beschikt over een mooi restaurant en geeft een prachtig uitzicht waar je ook kan genieten van de prachtige zonsondergangen.

ACTIVITEITEN 

Laat me je ook nog meenemen op een reis door enkele geweldige activiteiten die deze regio te bieden heeft.

 

Paardrijden in Nin

Stel je voor: de wind in je haren terwijl je rustig over de stranden van Nin rijdt. Dat is precies wat paardrijden hier zo speciaal maakt. De charmante omgeving van Nin biedt een unieke ervaring voor zowel beginners als ervaren ruiters. Een onvergetelijke manier om de schoonheid van de regio te verkennen. Paardrijden aan en zelfs in de zee het was echt een kinderdroom die uitkwam voor mij het was een onvergetelijke ervaring. 

Het Zeeorgel in Zadar

Laat je betoveren door de harmonieuze melodieën van het Zeeorgel in Zadar. Gelegen aan de waterkant, brengt dit architectonische wonder de zee tot leven door de golven om te zetten in muziek. Neem de tijd om te ontspannen, luister en geniet van de magie die dit unieke kunstwerk te bieden heeft. De ideale moment is perfect bij zonsondergang het uitzicht dat je dan krijgt is gewoon magisch. 

 

Hondvriendelijke Stranden

Voor viervoetige vrienden is er niets beters dan een dagje aan het strand. Gelukkig zijn er hier tal van hondvriendelijke stranden waar je trouwe metgezel vrij kan ravotten en spelen. Laat ze rennen langs de kustlijn terwijl jij geniet van de zon en het zachte geluid van de golven.

Zo is er een strand op 100m van het appartement waar je hondjes zijn toegelaten , let hier wel op voor de zee-egels. 

Wij vonden een hondvriendelijk strand om het eiland van vir. 

Ook op het eiland van pag vonden wij een prachtig strand waar honden los mogen. 

Shoppen met je Harige Vriend

Voor degenen die hun winkelervaring willen delen met hun harige metgezellen, is er goed nieuws! Ontdek het hondvriendelijk shoppingcenter Supernova zadar waar je kunt winkelen zonder je zorgen te maken over het achterlaten van je trouwe vriend. Een geweldige manier om samen quality time door te brengen.

 

KRKA NATIONAL PARK 

Een must do , hierover vond je al eerder in het artikel een link met een filmpje over onze uitstap. Wij namen de ingang Lozovac en hebben zo een prachtige wandeling met onze honden door het park gemaakt. De uitzichten op de watervallen waren gewoon adembenemend. Dit was voor ons 1 van de hoogtepunten en absoluut het bezoeken waard. Ideaal voor iemand die van rust en natuur houd. Bij mijn filmpje vinden jullie de nodige uitleg en tips voor een bezoek aan dit prachtige park.

 

Beleef de charme van Petrcane-Zadar, waar avonturen wachten op zowel mens als dier. Van paardrijden tot het Zeeorgel, hondvriendelijke stranden en shoppingplezier, deze regio heeft voor elk wat wils.

Kom en ontdek de prachtige ervaringen die op je wachten!

 

Een hoogtepunt dat een plekje verdient op mijn blog

In de schilderachtige straten van Kroatië, vonden we een klein wezentje dat alleen lag, verloren in een plas modder en helemaal onderkoeld. Het was het aangrijpende beeld. Zonder aarzelen tilde ik het op, voelde de kilte en eenzaamheid, en wist dat we dit kleine leventje een tweede kans moesten geven.

We hebben op die moment al het nodige gedaan, het katje opgewarmd. Mijn papa is toen meteen met mij naar de dierenwinkel gereden zodat voor we naar de dierenarts gingen ik alvast eten kon geven speciaal voor kittens. Mijn mama hielp mijn dan weer fantastisch goed bij het voederen. De liefde die was er van ons allemaal in overvloed. Ze was echt nog heel erg jong , de oogjes waren nog maar net geopend. Ze zag er gezond uit dus 1 ding was zeker ze was bereid om te vechten en dat waren wij ook. Enkel kon een dierenarts en het lokale dierenasiel niet echt helpen , we kregen het katje dan ook mee naar huis. Het dierenasiel was enkel voor honden , daar werkte wel een man die zijn best ging doen een oplossing te zoeken. Het katje kreeg van ons de naam Zorro omdat er eerst werd gezegd dat het een jongetje was. Zorro mee naar huis nemen was toen geen optie al wilde ik niets liever, ze was veel te klein voor de nodige inentingen en eigenlijk nog veel te jong om zonder mama te leven. De eerste nacht was bang afwachten of ze het wel zou halen. Die avond kregen we nog telefoon dat er een oplossing was , een vrouw zou het katje opvangen en ervoor zorgen zij had nog meerdere katten en veel kennis zodat zorro ook nog het nodige nestgevoel zou kunnen ervaren. Dat was de moeilijkste maar wel de juiste beslissing. 

 

Weken gingen voorbij en bijna dagelijks contact met updates over zorro , elk berichtje was positief en goud waard. Ik ben haar daar heel dankbaar voor , ik had haar gezegd dat zodra zorro weg zou gaan voor adoptie ik daar klaar voor zou zijn , ik wou alles uitzoeken voor de nodige documenten. Zorro had mijn hartje helemaal veroverd en betekende op zo´n korte periode enorm veel voor mij. Ik was helemaal klaar om hem bij ons te hebben en voor te stellen aan onze andere diertjes.

Echter kreeg ik op 8 november het nieuws dat zorro op 3 november was overleden , raar want ik ben op 2 en 3 november zelf ziek geweest maar ik kon niet beschrijven toen wat ik voelde , lijkt wel alsof ik het aanvoelde. Ik had dit nieuws nooit verwacht , en het kwam heel hard binnen. Ik wil dit artikel dan ook opdragen aan haar , 1 van de hoogtepunten van onze vakantie. 

Zorro zal nooit vergeten worden en zal altijd een onvervangbaar plekje in ons hart hebben , ik hoop dat waar ze ook is ze haar rust heeft en kan genieten van het leven zoals het had moetten zijn. Ze was nog veel te jong , zo oneerlijk.

 

Dit was in grote lijnen onze fantastische vakantie in Kroatië. Wij hebben enorm veel onvergetelijke herinneringen gemaakt samen met Abby en Mimi. 

Wij zijn klaar voor onze volgende avonturen 😍

 

Ik wil jullie bedanken voor dit te lezen. Bij vragen of opmerkingen mogen jullie mij gerust altijd een berichtje sturen.

 

Ter nagedachtenis van Zorro , onze kleine vechter. Voor altijd bij ons in ons hart ✨️🩷

 

Liefs Savannah 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb