Rauwe wortel voor de tanden van je hond

Gepubliceerd op 12 maart 2023 om 17:52

In dit artikel vertel ik je meer over een gezonde snack voor de gezondheid van de tanden van je hond.

Persoonlijk hou ik altijd van een natuurlijk alternatief
de wortel is er daar dus 1 van. 

Zelf geef ik dus graag een rauwe wortel aan Abby & Mimi voor het natuurlijk onderhouden van de tanden. Dit geef ik meestal in de middag als klein tussendoortje. 

Je kan een wortel een beetje vergelijken met een natuurlijke tandenborstel , niet elke hond is van het tandenpoetsen , zeker niet de honden die het niet van in het begin gewend zijn. Maar als jou hond dit wel kent of je wilt dit jou hond graag aanleren dan spreek ik het zeker niet tegen , het tandenpoetsen is nog steeds super goed voor de tanden van je hond.

Er zijn allerlei van die kauwsticks en ik ga ze zeker niet allemaal slecht noemen maar vele bevatten onnodig veel suiker en als de wortel dan hetzelfde of toch bijna hetzelfde effect heeft dan zal mijn voorkeur daar automatisch naartoe gaan.

Een rauwe wortel poetst dus de hond zijn tanden en houd dan ook het tandvlees schoon bovendien kunnen ze er goed op kauwen wat de meeste honden dan ook echt graag doen. 

 

Ik sprak jullie al over het binnen krijgen van gezonde voedingsstoffen en mineralen
een wortel bevat:
vitamine A , B , B1 , B6 , C , D , K
fosfor , calcium , natrium en kalium

Persoonlijk schil ik de wortel maar dit is niet perse nodig , wel moet je ze altijd grondig wassen en het topje eraf snijden en zo kan je nog kiezen of je de wortel in zijn geheel geeft of in kleine stukjes. 

Er zijn nog tal van voordelen voor honden
dus weet je niet wat geven? Probeer dan eens een wortel.

Let altijd op met het introduceren van nieuwe voeding en hou je hond ook uit veiligheid steeds in het oog als hij eet. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.